<< terug

Persbericht

Coronaproof escapen bij ‘De wederopbouw van de Donjon Geldrop’

Dat het zelfs met een hoop maatregelen om het Corona-virus tegen te gaan mogelijk is om een groepsactiviteit te organiseren, bewijst Martijn Docters van Doc’s Design. Deze creatieve ondernemer wordt vandaag de dag gedwongen om ondanks, wat velen zien als, beperkingen, een concept neer te zetten waaraan men veilig kan deelnemen.

Met ‘De wederopbouw van de Donjon Geldrop’ heeft Geldrop er een nieuwe trekpleister bij. In deze combinatie van een escaperoom en spel waarin samenwerken en strategisch denken centraal staan, worden alle voorschriften die het RIVM en de regering voorstellen, toegepast.

Martijn legt uit: “De maatregelen maken het voor veel ondernemers steeds uitdagender om dat te doen waar ze goed in zijn, dat geldt ook voor mij. Toch weerhoudt dat mij er niet van om te denken in mogelijkheden. Juist in deze tijd is het belangrijk om even uit de thuis(werk)bubbel te stappen en te ontspannen. Sociale activiteiten worden dermate beperkt dat er weinig overblijft van wat je wél kunt doen. Laat ‘De wederopbouw van de Donjon Geldrop’ er daar nu één van zijn.”

Het verhaal van dit spel draait om het opbouwen en in ere herstellen van de oude Donjon, een woontoren die door de vorige bewoner is afgebroken. Om dit te bereiken moeten een aantal obstakels, die verspreid zijn op verschillende locaties bij kasteel Geldrop, worden opgelost. Diverse belangen spelen hierin een rol en moeten worden samengebracht om het spel tot een goed einde te brengen. Het team dat dat het beste (lees: snelste) doet, komt als winnaar uit de bus.

“Met kasteel Geldrop als setting is de oppervlakte die we daar tot onze beschikking hebben een groot voordeel bij het Coronaproof maken van de activiteiten. We laten maximaal 24 personen, verdeeld over vier groepen van zes personen, toe per tijdslot. Deze groepen worden verspreid over vier zeer grote ruimtes waarin het uitstekend mogelijk is om voldoende afstand te houden.”, licht Wanda Wormser, speloperator, toe. “Daarnaast staan er zuilen om je handen te desinfecteren, hebben we looproutes aangebracht en krijgt iedere deelnemer een mondkapje uitgereikt. We gaan zelfs zover dat iedere groep een eigen spelbegeleider heeft, die er tevens op toeziet dat de maatregelen worden nageleefd. Als dat nodig is om voor vertier te zorgen in deze moeilijke tijd, dan zorgen wij ervoor dat dat mogelijk blijft.”.

Meer informatie over ‘De wederopbouw van de Donjon Geldrop’ is te vinden op www.donjongeldrop.nl.

Het is tevens mogelijk om via de website te reserveren.